לוגו דון אנטון

שלושה מתכונים מעולים שישדרגו לכם את הבישול – באמצעות יין!

בישול עם יין הוא אמנות שמאפשרת לשדרג טעמים וליצור מנות מרשימות במיוחד. היין מוסיף עומק והרבה טעם למנה, ובמקרים מסוימים יכול גם לסייע בתהליך הבישול עצמו, כמו בהכנת רטבים או בצלייה. 

השימוש ביין בבישול נפוץ במיוחד במטבח האיטלקי והצרפתי, אך מגוון סוגי היינות והטעמים השונים מאפשר שימוש שמתאים לכל מטבח. השילוב המדויק של יין עם מנה  יכול ליצור תוצאה מופתית.

מתכון ראשון: חזה עוף ברוטב יין אדום

מנה פשוטה להכנה ומאוד מרשימה!

הנה המתכון:

מרכיבים:

– 4 חתיכות חזה עוף

– 2 כפות שמן זית

– מלח ופלפל שחור לפי הטעם

– 1 כוס יין אדום יבש

– 2 שיני שום, קצוצות דק

– 1 בצל בינוני, קלוף וקצוץ לקוביות קטנות

– 1 כף סוכר חום

– רבע כוס רוזמרין טרי או 1 כפית רוזמרין מיובש

– רבע כוס עלי דפנה טריים או 1 כפית דפנה מיובשת

הוראות ההכנה:

1. מחממים מחבת עם שמן הזית על אש בינונית.

2. מתבלים את חזה העוף במלח ופלפל שחור משני הצדדים.

3. מוסיפים את העוף למחבת וצורבים אותו עד לקבלת צבע זהוב משני הצדדים, כ-5 דקות לכל צד. מוציאים את העוף מהמחבת ומניחים בצלחת.

4. מוסיפים למחבת את הבצל והשום ומבשלים במשך כ-5 דקות, עד שהבצל מתרכך.

5. מוסיפים את היין האדום, הסוכר החום, הרוזמרין ועלי הדפנה למחבת, מערבבים היטב ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כ-10 דקות, עד שהרוטב מסמיך.

6. מחזירים את חזה העוף למחבת ומבשלים עם הרוטב במשך כ-10-15 דקות, עד שהעוף מתבשל לחלוטין.

7. מניחים את חזה העוף בצלחת הגשה, מורחים מעל את הרוטב, מוסיפים קישוט של רוזמרין טרי אם רוצים, ומגישים את המנה.

ניתן להגיש את המנה לצד אורז, פסטה או ירקות אפויים לבחירתכם. בתיאבון!

מתכון שני: ריזוטו עם יין לבן

ריזוטו עם יין לבן היא מנה איטלקית מסורתית ומאוד מפנקת. קיימים מגוון מתכונים לריזוטו, אך הנפוץ ביותר (והטעים כל כך) כולל יין לבן בתהליך הבישול. 

כך תכינו את המנה:

מרכיבים:

– 1 כוס אורז לריזוטו (Arborio)

– 1 בצל קטן, קלוף וקצוץ קטן

– 2 שיני שום, קלופות וקצוצות

– 2 כפות שמן זית

– 1/2 כוס יין לבן יבש

– כ-4 כוסות מרק ירקות חם

– מלח ופלפל שחור לפי הטעם

– 1/2 כוס פרמזן מגוררת

– 2 כפות חמאה

הוראות ההכנה:

1. מחממים מחבת גדולה עם שמן זית על אש בינונית. מוסיפים את הבצל והשום ומבשלים כ-5 דקות, עד שהבצל מתרכך.

2. מוסיפים את האורז למחבת ומערבבים היטב כדי שהאורז יתמלא בשמן.

3. מוסיפים את היין הלבן למחבת ומבשלים עד שהיין מתאדה לחלוטין.

4. מתחילים להוסיף את המרק החם, כוס בכל פעם, ובכל פעם ממתינים שהאורז יספוג את כל הנוזל לפני הוספת עוד מרק.

5. ממשיכים בתהליך זה עד שהאורז מתרכך אך עדיין נשאר קצת יציב (כ-20-25 דקות).

6. מורידים את המחבת מהאש, מוסיפים את החמאה ואת הפרמזן, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים היטב.

7. מניחים את הריזוטו בצלחת הגשה, מפזרים מעל קצת פרמזן אם רוצים, ומגישים את המנה.

בתיאבון!

מתכון שלישי: בשר אסאדו ביין אדום

בשר אסאדו ביין אדום היא מנה ארגנטינאית קלאסית. אלו בעצם חתיכות בשר בקר שמבושלות לאט ברוטב של יין אדום ותבלינים. 

הנה מתכון שגם אתם יכולים להכין:

מרכיבים:

– 1 קילוגרם בשר אסאדו (או חלק אחר של בשר בקר שאתם אוהבים)

– 2 שיני שום, קלופות וקצוצות

– 2 בצלים, קלופים וקצוצים קטן

– 3 כוסות יין אדום יבש

– 1 כוס מרק עוף

– 1 כף טימין

– מלח ופלפל שחור לפי הטעם

– 2 כפות שמן זית

הוראות ההכנה:

1. מחממים מחבת גדולה עם השמן זית על אש בינונית. מוסיפים את הבשר למחבת, מטגנים משני הצדדים עד להשחמה ומוציאים את הבשר לצלחת.

2. באותה המחבת, מוסיפים את הבצל והשום ומבשלים כ-5 דקות, עד שהבצל מתרכך.

3. מוסיפים את היין האדום, המרק, הטימין המלח והפלפל ומביאים לרתיחה.

4. מחזירים את הבשר למחבת, מנמיכים את הלהבה, מכסים את המחבת ומבשלים לאט במשך כ-3 שעות.

5. לפני ההגשה בודקים את רכות הבשר. אם הבשר עדיין לא רך, ממשיכים לבשל עד שהוא מתרכך.

6. מגישים את האסאדו עם הרוטב מעליו. המנה מושלמת כאשר היא מוגשת עם אורז או פירה תפו”א.

בתיאבון!

לסיכום

יין הוא מרכיב פופולרי במנות רבות ובמטבחים המפוארים ביותר ברחבי העולם, אנו מזמינים אתכם להתנסות במתכונים חדשים ולהכניס אותם גם למטבח שלכם! 

מוזמנים לבקר בחנות שלנו המצוידת במגוון מדהים של יינות, בירות ומשקאות חריפים, עם מיטב המותגים מכל חלקי העולם, כולל מבחר פנטסטי של מוצרים תוצרת ישראלית. בואו למצוא את המשקה המושלם עבורכם.

חנות משקאות
מגוון רחב של יינות ואלכוהול

עוד מתוך הבלוג שלנו

קהל היעד שלכם אוהב יין טוב, וברגע שיגיע אליכם הוא יגלה טעמים מופלאים וארומה משכרת. השאלה החשובה היא איך בכלל מגיעים אל הקהל הזה, כדי שידע שאתם קיימים, וגם יגיע לבקר.  על התשובה הזו
אתם בטח מכירים את הרגע הזה, בסוף היום, כשאתם נהנים מארוחה טובה או שיחה נעימה עם אדם קרוב. שם, ממש לידכם, ניצבת כוס היין עם המשקה המשובח שמשלים את התמונה, והופך את הערב למושלם
הטמפרטורות עולות, שמיכת הפוך כבר מזמן בבוידעם, וזה בדיוק הזמן לצאת להתרענן. לכבוד הקיץ שמגיע הכנו לכם חמישה בילויים מושלמים לעונה החמה, ואל דאגה, חשבנו גם על פתרונות מנצחים שיעזרו לכם להתמודד עם החום

כבר חגגת 18?

רגע לפני כל הכיף תאשר/י שאת/ה מעל גיל 18

דילוג לתוכן