איך לבחור כוס יין איכותית?

אתם בטח מכירים את הרגע הזה, בסוף היום, כשאתם נהנים מארוחה טובה או שיחה נעימה עם אדם קרוב. שם, ממש לידכם, ניצבת כוס היין עם המשקה המשובח שמשלים את התמונה, והופך את הערב למושלם עוד יותר. אלא שבפועל, היין שלכם מתנהג בכל פעם קצת אחרת, פשוט משום שהוא מגיב באופן שונה לכוסות מסוגים שונים.

אז איך בוחרים את הכוס האידיאלית? הנה הכללים החשובים שיעזרו לכם ליהנות אפילו יותר מהטעם המופלא של היין.

צורת הכוס וטעמו של היין

זה אולי יפתיע אתכם, אבל לצורה של הכוס יש לא מעט השפעה על הטעם. היא קשורה ישירות בצפיפות ובמיקום של אדי היין, ואף משפיעה על הטמפרטורה שלו ובהתאם גם על הרכיבים שלו. 

אם נבצע חלוקה כללית לפי סוגי יינות, הנה הדרך הפשוטה להתאים כוס ליין הלבן, האדום או המבעבע:

  • יין מבעבע: מתאים מאוד לכוסות צרות וגבוהות, אשר שומרות על המרקם המופלא של השמפניה או היין המבעבע.
  • יין לבן יבש או מתוק: אידיאלי למזיגה לתוך כוסות יין עם בטן רחבה ופתח צר לשתיה, אשר למעשה שומר על הטמפרטורה של היין ומדגיש את הארומה שלו.
  • יין אדום: דורש כוס רחבה יותר, המאפשרת ליין לנשום ולשחרר את הטעמים המורכבים והייחודיים שלו.

כדאי להכיר: מבנה הכוס

חובבי היין בהחלט יהנו ממנו בכל צורת הגשה, בכל כוס ובכל זמן. מצד שני, חשוב לנו להכיר לכם את הפרטים שיכולים להשפיע על חוויית הטעימה. הטמפרטורה המדויקת בהחלט בראש הרשימה, אבל לכוס יש, כאמור, המון השפעה. אז בואו נכיר את המבנה של הכוס קצת יותר לעומק:

  • הרגל של הכוס: החלק הגבעולי המפריד בין התחתית הצמודה אל השולחן לבין הכוס עצמה, אליה נמזג המשקה. הפרדה זו מספקת נקודת אחיזה נוחה, באופן ששומר על הטמפרטורה של היין. 
  • הכוס עצמה: במעלה הרגל היפה והעדינה נמצאת הכוס עצמה, או החלק הקעור אליו אנחנו מוזגים את יין. בחלק מהמקרים תהיה זו כוס צרה עם פתח צר לשתייה, ובחלק אחר החלק הקעור רחב ופתח השתייה אף הוא רחב. כל כוס מתאימה למאפיינים השונים של כל יין.
  • צבע הכוס: כוס שקופה, ללא גוונים ועיטורים, היא הכוס המושלמת (לפחות מבחינתנו). הצבעים אולי ישדרגו את עיצוב הכוס, אבל קריסטל נטול צבע מאפשר לנו לראות את הגוון המטריף של היין עצמו, וזו חוויה שונה לחלוטין.


אם אתם מחפשים יין איכותי או אלכוהול לאירועים, צרו איתנו קשר ותיהנו ממחירים מנצחים.

תכלס: איך מחזיקים את הכוס?

אחרי שהכרנו את מבנה הכוס, נדגיש כי יש להחזיק אותה ברגל בלבד, כלומר בחלק שמחבר את התחתית לחלקה הקעור של הכוס. יש לכך השפעה על הטמפרטורה של היין, שכן אחיזה בחלק הקעור עלולה לחמם אותו.

שיהיה לחיים!

לסיכום, גם אם חשבתם שהצורה של הכוס היא רק עניין של סטייל וטעם אישי, כדאי להכיר את ההשפעה של צורות שונות על הטעם והארומה. עכשיו כל שנותר לכם לעשות הוא לבחור כוס איכותית שתתאים בדיוק ליין האהוב עליכם

לחיים!

עוד מתוך הבלוג שלנו

בחירת ספקים מתאימים היא המפתח להצלחת כל אירוע, בין אם מדובר בחתונה, אירוע חברה או מסיבה פרטית. הספקים הם אלו שמביאים את החזון שלכם למציאות, החל מהאוכל והשתייה ועד למוזיקה, לעיצוב ולצילום. תהליך הבחירה

כבר חגגת 18?

רגע לפני כל הכיף תאשר/י שאת/ה מעל גיל 18

דילוג לתוכן