אם גם אתם נמנים על חובבי הקפה, אנחנו כאן כדי לגלות לכם שהמשקה האהוב עליכם יכול להשתלב לא רק בשגרת הבוקר אלא גם בקוקטייל קיצי ומפנק. זהו למעשה אחד הטרנדים הפופולריים ביותר בשנים האחרונות, ויש מגוון מרשים למדי של קוקטיילים עשירים בטעמים, ובעיקר בטעמו של הקפה. רוצים להכין אותם בעצמכם? הנה כמה מתכונים שווים במיוחד.
מרטיני אספרסו
מצרכים:
- 30 מ”ל אספרסו
- 30 מ”ל וודקה
- 30 מ”ל ליקר קפה
- קרח
הוראות הכנה:
- מכניסים את כל הרכיבים לשייקר ומנערים היטב למשך 15 שניות לפחות.
- מסננים לכוס מרטיני ומקשטים עם פולי קפה.
אם ג’יימס בונד היה שותה קפה
נתחיל מהקלאסיקה, זו שגם הסוכן המפורסם 007 לא יכול בלעדיה, אבל הפעם עם טוויסט מושלם לחובבי הקפה: מרטיני אספרסו.
מה צריך?
30 מ”ל אספרסו
30 מ”ל וודקה
30 מ”ל ליקר קפה
קרח
איך מכינים?
מכניסים את כל הרכיבים לשייקר ומנערים היטב למשך 15 שניות לפחות. מסננים לכוס מרטיני ומקשטים עם פולי קפה, כמובן. חשוב להשקיע בפולי קפה איכותיים על מנת שהקוקטייל יהיה בלתי נשכח.
טיפים להצלחה
- השתמשו בקפה טרי ואיכותי למקסום הטעמים.
- שמרו על איזון נכון בין מתיקות ומרירות.
- בחרו באלכוהול איכותי לשיפור הטעם.
מיושן אבל אלגנטי – אולד פאשן עם נגיעות קפה
הנה קלאסיקה נוספת שיכולה לקבל טאץ’ מרענן, וזו דרך נהדרת להנות ממשקה מתקתק ועשיר בקפאין, אבל גם צונן ועם כל הטעמים הקלאסיים של הקוקטייל המסורתי.
מה צריך?
60 מ”ל בורבון
30 מ”ל קולד ברו (קפה קר)
15 מ”ל סירופ מייפל
2-3 טיפות אנגוסטורה ביטר
קרח
קליפת תפוז לקישוט
איך מכינים?
מכניסים את כל הרכיבים לשייקר עם קרח ומערבבים היטב. מוזגים את המשקה לכוס נמוכה עם קרח ומעטרים עם קליפת תפוז.
כמו שהאירים אוהבים אותו – אייריש קופי
הנה הקוקטייל האידיאלי לימים מעט יותר קרירים, והוא משלב את כל מה שאנחנו יכולים לבקש במשקה אחד: קפה, אלכוהול משובח, סוכר שימתיק לנו את היום וקצת קצפת, כי למה לא, בעצם?
מה צריך?
50 מ”ל קפה חם
30 מ”ל ויסקי אירי
15 מ”ל סוכר חום
קצפת
איך מכינים?
מוזגים את הקפה לכוס, מוסיפים ויסקי וסוכר ומערבבים היטב. מקשטים עם קצפת.
קוקטייל מריר-מתוק אבל מנצח
יכול להיות שגם אתם מכירים את הקוקטייל הכיפי הזה, והנה הוא מגיע עם נגיעות של קפה בגרסה קיצית שתקפיץ את רמות האנרגיה שלכם.
מה צריך?
30 מ”ל ג’ין
30 מ”ל ליקר קפה
30 מ”ל ורמוט מתוק
קרח
קליפת תפוז לקישוט
איך מכינים?
מכינים את כל הרכיבים לשייקר עם קרח ומערבבים היטב. מוזגים לכוס נמוכה ומוסיפים עוד מעט קרח. מקשטים עם קליפת תפוז.
הסוד מאחורי הקוקטייל המוצלח
רגע לפני שאתם מסתערים על ארון המשקאות ועל הקפה שלכם, נמליץ לבחור בקפה טרי ואיכותי כדי לקבל את הטעמים העשירים של הקפה ולשלב אותם היטב במשקה המפנק שלכם. בנוסף, שימו לב לאיזון בין הטעמים השונים כדי שבכל לגימה תקבלו מתיקות ומרירות גם יחד.
הכלל החשוב מכולם? אל תתפשרו על איכות האלכוהול שלכם. וודקה משובחת או ויסקי מצוין ישדרגו את הקוקטייל שלכם, ויבטיחו לכם הנאה מושלמת.