יש לכם בקבוק וויסקי נהדר? זה זמן לשנס מותניים ולהתחיל להכין קוקטיילים של וויסקי!
במסגרת המדריך שלפניכם ערכנו עבורכם תחקיר מקיף שהוליד רשימה די מרשימה, של קוקטיילי הוויסקי הטובים ביותר בכל הזמנים. מאחורי חלק מן הקוקטיילים שתפגשו בשורות הבאות, מסתתרת היסטוריה מרתקת, כך שתוכלו להתייחס לחוויית השתייה שלכם כמעין מסע קצרצר אל העבר.
חלק מהקוקטיילים הקלאסיים האלו, נוצרו בתקופות הסוערות והמרתקות ביותר שהאנושות ידעה ומלווים אותנו מדורי דורות ועד עצם היום הזה. אנחנו מזמינים אתכם לגלות את הסיפורים המרתקים שמאחורי קוקטיילי הוויסקי הקלאסיים, להתנסות בהכנתם ולהיחשף לכמה וריאציות מרעננות על הקלאסיקות האלה, שיצרו טובי הברמנים והמיקסולוגים של תקופתנו.
קוקטיילים עם וויסקי לכל מזג אוויר ואווירה
קוקטיילים עם וויסקי הם משקאות ורסטיליים שיכולים להתאים לכל עונה ולכל אירוע. יש משקאות וויסקי מרעננים במיוחד שמתאימים למזג אוויר חמים וקיצי, בעוד שקוקטיילי וויסקי מסוימים, מחממים יותר ומתאימים בעיקר לעונות הסתיו והחורף הקרירות.
בין קוקטיילי הוויסקי ישנם הרבה קוקטיילים קלים להכנה, אך קיימים גם קוקטיילי וויסקי מיוחדים, מורכבים ויצירתיים מאוד, הכוללים שימוש במרכיבים “אקזוטיים” יותר.
היופי בקוקטיילים עם וויסקי, הוא שניתן לקלוע באמצעותם לכל טעם ולכל מטרה: ישנם קוקטיילי וויסקי מתוקים, קוקטיילי וויסקי חמצמצים, קוקטיילי וויסקי מתובלים וארומטיים, קוקטיילי וויסקי מרירים או חרפרפים, קוקטיילי וויסקי פירותיים ומרעננים ועוד – כיד הדימיון הטובה עליכם.
בקיצור, כשמדובר במתכוני קוקטיילים על בסיס וויסקי, ניתן למצוא משהו שמדבר לכל אחד, אפילו אם אתם לא מגדירים את עצמכם כחובבי וויסקי נקי.
מאז ועד היום: קוקטיילים עם וויסקי שעשו היסטוריה
אוקי, אז הבטחנו והגיע הזמן לקיים: אנחנו גאים ומתכבדים להציג בפניכם את מצעד קוקטיילי הוויסקי הטובים ביותר בהיסטוריה לצד מתכונים מנצחים להכנתם! את קוקטיילי הוויסקי ברשימה הזו, תוכלו להכין בעזרת וויסקי אירי, וויסקי סקוטי (סקוטש), וויסקי אמריקאי (בורבון) או וויסקי שיפון – על פי טעמכם האישי.

וויסקי סאוור (Whiskey Sour) [מתכון ל2 משקאות]
זמן הכנה: 3 דקות. הכמות המתקבלת: 2 משקאות.
וויסקי סאוור הוא קוקטייל וויסקי קלאסי ופופולרי מאוד ברחבי העולם. לטעמנו ולטעמם של רבים מחובבי משקאות הוויסקי לאורך ההיסטוריה, מדובר על אחד מקוקטיילי הוויסקי הטעימים, המאוזנים והכיפיים ביותר שהומצאו אי פעם, והבונוס? הוא קל מאוד להכנה.
טעמו של קוקטייל הוויסקי סאוור, הוא חמצמץ ומתוק, עם נגיעות של חרפרפות שמספק הוויסקי שהוא המרכיב האלכוהולי המרכזי במשקה. מדובר בקוקטייל שכפי שמרמז שמו, עשוי משילוב בין וויסקי ו”סאוור”, שהוא תערובת של מיץ לימון ומי סוכר. הוויסקי מסייע לאזן בין החמצמצות הלימונית ובין המתיקות של מי הסוכר. יש מי שמעדיפים להחליף את מי הסוכר בסירופ מייפל כדי להוסיף טוויסט מעניין למשקה.
רכיבים | כמות |
---|---|
וויסקי בורבון | 120 מ”ל (8 כפות) |
מיץ לימון טרי | 60 מ”ל (4 כפות) |
סירופ מייפל טהור (או מי סוכר) | 45 מ”ל (3 כפות) |
קרח | |
לקישוט: קליפת תפוז ודובדבן |
הוראות הכנה:
- מוזגים את הבורבון, מיץ הלימון והמייפל או מי הסוכר לשייקר קוקטיילים. מוסיפים קרח ומנערים היטב כדי לקרר את המשקה.
- מסננים את המשקה לתוך כוס לואובול או כוס וויסקי “אולד פאשן”. מגישים עם קרח, קליפת תפוז ודובדבן לקישוט.
הערות:
להכנת וויסקי סאוור ניתן עקרונית להשתמש בכל סוג של וויסקי, אבל אנחנו מעדיפים אותו עם הטעם המתוק יותר של בורבון.

וויסקי סמאש (Whiskey Smash)
זמן הכנה: 5 דקות. הכמות המתקבלת: 2 משקאות.
הוויסקי סמאש הוא קוקטייל וויסקי חמצמץ ומרענן, שמרכיביו הדומיננטיים בנוסף לוויסקי, הם מיץ לימון ונענע.
מדובר בקוקטייל וויסקי ותיק, שקיימים אזכורים שלו עוד משנות ה- 80 של המאה ה- 19. המתכון של הקוקטייל הקלאסי הזה הופיע במדריך לברמנים שפורסם כבר בשנת 1887, כך שסביר להניח שגם אנשים מהתקופה הוויקטוריאנית התענגו על טעמיו הרעננים.
לקוקטייל הוויסקי הקיצי הזה, מתווסף גם ממתיק, ונהוג להגיש אותו בתוספת קרח כתוש.
רכיבים | כמות |
---|---|
וויסקי | 120 מ”ל (8 כפות) |
לימון, פרוס ל-4 פרוסות | 1/2 לימון |
עלי נענע גדולים | 10 עלים |
מי סוכר או סירופ מייפל | 60 מ”ל (4 כפות) |
סודה | |
קרח כתוש |
הוראות הכנה:
- מניחים את עלי הנענע בשייקר קוקטיילים. מועכים בעזרת כותש ידני (“מדלר”) כדי לחלץ מהנענע טעם. מוסיפים את פרוסות הלימון וממשיכים לכתוש ביחד.
- מוסיפים את הוויסקי והמייפל או מי הסוכר וממלאים את השייקר בקרח. משקשקים כמה פעמים כדי לקרר את המשקה ומסננים לתוך כוס. אם מתחשק לכם קוקטייל מבעבע ומעודן יותר, ניתן להוסיף מעט סודה לסגירה. מגישים עם קרח כתוש.

וויסקי הייבול (Whiskey Highball)
זמן הכנה: 2 דקות. הכמות המתקבלת: 2 משקאות.
הנה מתכון קלאסי לקוקטייל וויסקי מרענן ואהוב במיוחד: וויסקי הייבול! הקוקטייל הזה מכיל שני רכיבים עיקריים בלבד, ומציע דרך מרעננת ליהנות מהוויסקי האהוב עליכם מבלי להאפיל על הטעמים והארומות שלו.
הוויסקי הייבול נוצר סביב תחילת המאה ה-20 והוא עדיין פופולרי עד היום. הסיבה העיקרית לכך היא שהוא ממש קל להכנה:
פה לא תזדקקו לשייקר קוקטיילים או רכיבים איזוטריים, אלא פשוט וויסקי טוב ומשקה תוסס שאתם אוהבים.
למשקה הזה יש שתי וריאציות: אחת קלאסית ונקייה לאוהבי הוויסקי, ואחת מעודנת ומאוזנת יותר. מומלץ להגיש אותו בקיץ או בכל הזדמנות שבה מתחשק לכם ללגום קוקטייל וויסקי מבעבע ועשיר.
רכיבים | כמות |
---|---|
וויסקי | 120 מ”ל |
סודה (או ג’ינג’ר אייל או משקה ג’ינג’ר ביר, אם אתם מעדיפים את קוקטייל הוויסקי הייבול שלכם מעט מתוק יותר) | 120 מ”ל |
פרוסת לימון | פרוסה אחת |
קרח – להגשה |
הוראות הכנה:
- ממלאים כוס בקרח. מוזגים לתוכה את הוויסקי והסודה ומערבבים בעדינות.
- סוחטים פנימה את פרוסת הלימון, מגישים ולוגמים בהנאה.

קוקטייל אולד פאשנד (Classic Old Fashioned)
זמן הכנה: 5 דקות הכמות המתקבלת: 2 משקאות.
קוקטייל האולד פאשן – כשמו כן הוא: מקוקטיילי הוויסקי הקלאסיים והוותיקים ביותר.
במתכון הקלאסי להכנתו, נהוג להשתמש בוויסקי בורבון, קוביית סוכר ואנגוסטורה ביטרס.
אולם בפועל, לא מדובר בקוקטייל “לפי הספר”, אלא בוויסקי מומתק ומתובל קלות.
למרות זאת, האולד פאשנד הפך לאחד מקוקטיילי הוויסקי הקלאסיים המפורסמים ביותר בעולם. אולי זה בגלל שהוא העתיק ביותר.
אזכורים ראשונים על האולד פאשנד קיימים כבר מתחילת המאה ה- 19, לפני שהמילים “קלאסי” ו”קוקטייל” אפילו נאמרו זו בצד זו. מדובר אמנם במתכון די סטנדרטי, אבל כזה שיש לו הרבה מאוד וריאציות. הפעם נלמד איך להכין קוקטייל בורבון קלאסי בסגנון אולד פאשן, שנותן לוויסקי מקום של כבוד.
רכיבים | כמות |
---|---|
קוביות סוכר | 2 קוביות |
אנגוסטורה ביטרס | 8 שפריצים של אנגוסטורה ביטרס |
מים | 1 כפית מים |
וויסקי בורבון או שיפון | 120 מ”ל (8 כפות) |
קליפת תפוז | |
דובדבן לקישוט | |
קוביית קרח שקופה גדולה – להגשה | 1 |
הוראות הכנה:
- מניחים את קוביית הסוכר בכוס לואו בול ומוסיפים את האנגוסטורה ביטרס. מוסיפים את המים ומערבבים עד שהסוכר נמס כמעט לחלוטין.
- מוסיפים את הוויסקי ומערבבים כדי לאחד בין הרכיבים.
- בעזרת קולפן “מגלחים” קליפת תפוז בעובי של 2-3 ס”מ. סוחטים את קליפת התפוז לתוך המשקה כדי לשחרר את השמנים הטבעיים שבה ומניחים אותה בתוך הקוקטייל.
- מוסיפים קוביית קרח גדולה.
- מקשטים בדובדבן להוספת טאץ’ סופי של מתיקות.

קוקטייל מנהטן (Manhattan Cocktail)
זמן הכנה: 5 דקות. הכמות המתקבלת: 2 משקאות.
מנהטן הוא עוד קוקטייל וויסקי קלאסי ומפורסם, שצבר פופלריות רבה בשנות ה- 70 של המאה ה- 19. המשקה הומצא במועדון ניו יורקי בשם “The Manhattan Club”, ומכאן שמו.
מדובר בקוקטייל המכיל 3 רכיבים מרכזיים, אבל אל תתנו לפשטות של המתכון להטעות אתכם! כל לגימה ממנו היא חוויה עשירה בארומות וטעמים, שבה מורגשות נגיעות של וניל, אלון וקרמל שמקורן בבורבון, מתיקות וחרפרפות מהוורמוט, וטעמים מרירים ועשבוניים מהביטר.
רכיבים | כמות |
---|---|
וויסקי בורבון או וויסקי שיפון | 120 מ״ל |
ורמוט אדום מתוק | 60 מ״ל |
אנגוסטורה ביטרס או ביטר תפוזים | 6 שפריצים |
דובדבן לוקסרדו – לקישוט |
הוראות הכנה:
- שלבו בין הוויסקי, הוורמוט והביטר בתוך כוס ערבוב לקוקטיילים (או כל סוג אחר של כוס). מלאו את כוס הערבוב בהרבה קרח וערבבו במשך 30 שניות רצופות.
- סננו לתוך כוס קוקטייל או כוס “קופה” (Coupe) הוסיפו דובדבן לקישוט והגישו.

קוקטייל בולוורדייר (The Boulevardier)
זמן הכנה: 5 דקות. הכמות המתקבלת: 2 משקאות.
קוקטייל הבולוורדייר הוא קוקטייל וויסקי קלאסי ומהמם שהומצא בשנות ה- 20 של המאה ה- 20 על ידי סופר אמריקאי שהקים מגזין חודשי בפריז בשם “הבולווארדייה”, ומכאן שמו.
המשקה הקל הזה שמכיל שלושה מרכיבים בלבד, הוא הגרסה המשופרת של נגרוני, ומחליפים בו את הג’ין בוויסקי בורבון. מתיקותו הטבעית של הבורבון, מאזנת בצורה מושלמת את הטעמים של יתר הרכיבים בו והתוצאה? פשוט וואו.
רכיבים | כמות |
---|---|
וויסקי בורבון | 90 מ”ל (6 כפות) |
ורמוט אדום מתוק או חצי מתוק | 60 מ״ל (4 כפות) |
קמפרי | 60 מ״ל (4 כפות) |
קרח | |
לקישוט: קליפת תפוז |
הוראות הכנה:
- שלבו את וויסקי הבורבון, הוורמוט המתוק והקמפרי בכוס לערבוב קוקטיילים (או כל סוג אחר של כוס). הוסיפו הרבה קרח וערבבו למשך 30 שניות רצופות.
- הוסיפו קרח לכוס לואו בול וסננו את המשקה לתוך הכוס. לחילופין, ניתן להשתמש בכוס קוקטייל ללא קרח.
- בעזרת קולפן “מגלחים” קליפת תפוז בעובי של 2-3 ס”מ. סוחטים את קליפת התפוז לתוך המשקה כדי לשחרר את השמנים הטבעיים שבה ומניחים אותה בתוך הקוקטייל.
- מתענגים על כל לגימה.

מינט ג’ולפ (Mint Julep)
זמן הכנה: 5 דקות. הכמות המתקבלת: 2 משקאות.
מינט ג’ולפ הוא קוקטייל וויסקי קלאסי שבין רכיביו מככבים בורבון, קרח והרבה נענע טרייה.
זוהי דרך מרעננת במיוחד ללגום וויסקי, שלמרבה הפלא, כאן בארץ פחות מכירים. אולם מינט ג’ולפ הוא אחד מקוקטיילי הוויסקי העתיקים ביותר שיש: מקורו בדרום ארצות הברית במאה השמונה עשרה.
האזכור הראשון של קוקטייל המינט ג’ולפ לאורך ההיסטוריה, מיוחס לשנת 1784. בתקופה זו החלו לרשום את המרקחת המתובלת הזו בתור – חכו לזה… תרופה לכאבי בטן! מפתיע, נכון? רק בשנת 1938 הוכרז הקוקטייל החרפרף הזה בתור המרענן הרשמי של הדרבי של קנטקי.
הודות לקרירות שהנענע מוסיפה למשקה, מדובר בקוקטייל וויסקי אידיאלי לעונת הקיץ, אבל אין סיבה שלא תהנו ממנו גם בימים הפחות חמים בשנה.
רכיבים | כמות |
---|---|
עלי נענע, ועוד כמה לקישוט | 12 עלים |
מים | 30 מ”ל (2 כפות) |
מי סוכר | 30 מ”ל (2 כפות) |
וויסקי בורבון | 75 מ”ל (10 כפות) |
קרח כתוש |
הוראות הכנה:
- שמים את הנענע, המים ומי הסוכר בכוס וכותשים בעדינות בעזרת כותש קוקטיילים ידני (מדלר) או כף עץ.
- ממלאים את הכוס בקרח כתוש ויוצקים את הבורבון מעל. מערבבים בעדינות עד איחוד. מקשטים בעלי נענע נוספים.

ניו יורק סאוור (New York Sour)
זמן הכנה: 5 דקות. הכמות המתקבלת: 2 משקאות.
קוקטייל הניו יורק סאוור הוא וריאציה ידועה על הוויסקי סאוור שמעליו מרחפת שכבת יין אדום.
נוהגים לספר שהוא הומצא על ידי ברמן משיקגו בשנות ה- 80 של המאה ה- 19, אך זכה לפופולריות רבה דווקא בעיר ניו יורק (ומכאן שמו). היין האדום מוסיף לקוקטייל טוויסט מעניין, מורכבות וחמיצות פירותית נעימה, שלא לדבר על המראה הדו שכבתי הפשוט מהמם שמתקבל כשמוזגים את היין מעל הוויסקי סאוור.
רכיבים | כמות |
---|---|
וויסקי בורבון | 120 מ”ל (8 כפות) |
מיץ לימון | 60 מ”ל (4 כפות) |
סירופ מייפל או מי סוכר | 30 מ”ל (2 כפות) |
יין אדום יבש | 60 מ”ל (4 כפות) |
קישוט אופציונלי: סליל של קליפת לימון |
הוראות הכנה:
- ממלאים שייקר בקרח ומוזגים לתוכו את הבורבון, מיץ הלימון והסירופ או מי הסוכר. מנערים היטב עד שהמשקה קר מאוד.
- מסננים את המשקה לתוך כוס לואו בול או אולד פאשן מלאה בקרח.
- מוזגים בזהירות את היין האדום על גב של כף ממש מעל פני המשקה, כדי ליצור את השכבה העליונה האדומה. מקשטים בסליל קליפת לימון ומגישים.
לסיכום: צמאים לקוקטיילים עם וויסקי?
אם הגעתם עד כאן והמדריך שלנו השאיר אתכם עם חשק עז להכין וללגום קוקטיילים עם וויסקי, אתם לגמרי איתנו באותה הסירה. כל מה שנשאר לעשות עכשיו, הוא להצטייד בבקבוק וויסקי משובח (ורצוי יותר מאחד) ולהתחיל לעשות ניסויים בבר או במטבח. בקטלוג הוויסקי בחנות האונליין של “דון אנטון”, תוכלו למצוא מבחר רחב של מותגי וויסקי סקוטי, וויסקי אירי, ו- וויסקי אמריקאי מובילים, כולל: ג’וני ווקר, J&B ,בלנטיינ’ס, ג’ק דניאל’ס, גלנפידיך, גלנמורנג’י, גלנליווט, לפרויג ועוד.
שדרגו את חוויית הקוקטיילים שלכם עם מגע של רעננות ויופי. בזמן שאתם נהנים מהכנת קוקטיילי וויסקי ייחודיים, למה לא להוסיף אווירה מיוחדת לערב בעזרת סידורי פרחים מרהיבים מ-פרחים בנעם? פרחים איכותיים יכולים להפוך כל אירוע לחוויה בלתי נשכחת.
הזמינו את הוויסקי האהוב עליכם כעת באספקה מהירה עד הבית ובקרוב מאוד תוכלו ללגום בהנאה את אחד מקוקטיילי הוויסקי שסקרנו כאן למעלה. להזמנות לחצו כאן.