לוגו דון אנטון

ממה עשוי וויסקי – בואו לגלות

ממה עשוי וויסקי? גלו את המרכיבים העיקריים!

לוויסקי שלושה מרכיבים עיקריים: מים, שמרים ודגנים. שני גורמים חשובים בהתפתחות טעמו של וויסקי הם זמן ועץ. אלו אינם מרכיבים במובן המסורתי. התיישנות בחבית מעץ (לעיתים קרובות אלון) היא הבסיס בתהליך של הפיכת כוהל לוויסקי.

התשובה נהיית יותר מורכבת כשאנחנו מסתכלים על סגנונות שונים של וויסקי. לסוגים שונים של וויסקי יש דרישות שונות. בייחוד בעניין הדגנים השונים מהם הוא עשוי. במאמר זה ניגע בנושאים הבאים:

ממה עשוי וויסקי?

ממה עשוי בורבון?

ממה עשוי וויסקי שיפון?

ממה עשוי סקוץ’?

מים לאורך כל הדרך

המרכיב הראשון בוויסקי הוא מים. כדי להכין וויסקי, המזקקים צריכים הרבה מים טהורים קרים. זה כל כך חשוב שהרבה מזקקות מדברות ומתגאות במקור המים שלהן. רבים אומרים שהם בחרו את אתר המזקקה שלהם בגלל שהיה מקור מים מושלם בקרבת מקום. למרות שזה עשוי להיות חלק מרכזי בסיפורה ובהיסטוריה של מזקקה, ההשפעה שיש למים על טעם הוויסקי נתונה לוויכוח. כמה מומחים אומרים שלמים יש השפעה מועטה בלבד על טעם הוויסקי.

למים יש שני תפקידים נפרדים בייצור וויסקי. זה מרכיב, אבל הוא נחוץ גם בתהליך ייצור הוויסקי עצמו. משתמשים במים חמים בתהליך המעיכה, כדי לבשל את הדגנים. תוך כדי המים משמשים גם לחימום המזקקה עצמה לפעמים. מים קרים עוזרים להמיר את אדי האלכוהול שנוצרו במהלך הזיקוק בחזרה לנוזל. לפעמים מוסיפים מים לכוהל כדי להפחית את עוצמתו לפני שמוכנס לחבית. ושוב, הוספת מים מאזנת את חוזק האלכוהול לפני הביקבוק. אז אם יש לך בקבוק וויסקי שהוא 40% ABV, מה שאתה שותה הוא 40% אלכוהול ו-60% מים. יוצא מן הכלל הוא וויסקי שלא מוסיפים לו מים לפני הביקבוק.

שמרים במהלך התסיסה

המרכיב הבא שלנו הוא שמרים. בלי שמרים אין אלכוהול ובלי אלכוהול פחות כיף! אז שמרים הם מרכיב חשוב. לא רק ששמרים ממלאים תפקיד של המרת עמילן לסוכר, השמרים עצמם מוסיפים טעם לוויסקי. יש שני סוגי שמרים, הסוג הבולט מביניהם הוא שמרי בירה. קיימים זנים שונים מכל סוג.

מזקקים יכולים להשתמש בזן אחד של שמרים, בכמה זנים של שמרים מאותו סוג, או בתערובת של שמרים. מזקקת סטוארד באוסטרליה, למשל, משתמשת בשמרי בירה כדי לקבל טעמים של בננה ופירות טרופיים. הם גם מוסיפים שמרים מכיוון שאלו מייעלים את התסיסה. ברחבי העולם, מזקקים משחקים ומתנסים עם ערבוב סוגי שמרים שונים כדי לקבל טעמים שונים.

אז בכל וויסקי יש מים ושמרים, אלו שני המרכיבים העיקריים. הדברים נעשים מעניינים כשאנחנו בוחנים את הדגנים המשמשים.

בואו לקרוא על כל סוגי הבירה השונים

מאילו מרכיבים עיקריים מכינים בורבון או סקוץ’?

ממה עשוי סקוץ’?

אם נשאל את השאלה: ממה מכינים את הסקוטש, אז התשובה היא מים, שמרים ושעורה מאלטית. כדי להשתמש בשם ‘סקוטש’, הוויסקי חייב להשתמש בשעורת מאלטת. מכאן גם אנחנו מקבלים את המונח ‘מאלט’. מזקקת וויסקי גריין בסקוטלנד משתמש באופן מסורתי בתירס או חיטה. חיטה הפכה לפופולרית יותר בסקוטלנד מאז שנות ה-80.

לכן, אם נשאל את השאלה הגנרית ‘ממה עשוי וויסקי?’, התשובה יכולה להיות מים, שמרים ודגנים. והדגן יכול להיות כל דגן, החל מתירס, חיטה או שיפון. כאשר מזקק משתמש בתירס, הוא נוטה לייצר וויסקי מתוק יותר. שיפון נותן לוויסקי תיבול וחומציות והחיטה נותנת טעם מתוק ועדין. מכאן בא הסגנון הייחודי של וויסקי שיפון.

ממה עשוי בורבון?

בורבון עשוי ממים, שמרים ודגנים כאשר לפחות 51% מהדגן המשומש הוא תירס. שאר 49% מהמחית יכולים להיות שילוב של כל דגן אחר. ועבור נקודות בונוס, האם אתם יכולים לנחש ממה עשוי וויסקי שיפון ישר? מים, שמרים ולפחות 51% מהדגן המשומש יהיה שיפון.

אז, ממה עשוי וויסקי?

אז, אחרי כל זה, ממה עשוי וויסקי? ובכן, זה תלוי איזה סוג של וויסקי אתם מכינים. הזהרתי אותכם שיש הרבה תשובות לשאלה הזו! שני המרכיבים המרכזיים הם מים ושמרים. המרכיב השלישי הוא דגן. בסקוטש, זו שעורת מאלט. בבורבון, 51% צריכים להיות תירס. האלמנט הרביעי והחמישי הם זמן ועץ. אלה אינם מרכיבים במובן המסורתי, אבל הם ממלאים תפקיד מפתח.

אז איך מייצרים וויסקי?

וויסקי עשוי ממחית של דגנים מותססים, בדרך כלל שעורה, שיפון או חיטה. לההתססה של הדגנים, מזקקים את המחית ליצירת הכוהל. בהתאם לסוג הוויסקי המיוצר, תהליך הזיקוק עשוי להשתנות מעט, אך השלבים הבסיסיים זהים בדרך כלל.

לאחר התסיסה של מחית הדגנים, הגיע הזמן להתחיל בזיקוק. זה התהליך שיהפוך את המחית המותססת לוויסקי. זיקוק כרוך בחימום הנוזל לטמפרטורה שמאדה אותו. את מחית הדגנים המותססים מחממים תחילה בכלי נחושת גדול. האדים עולים במעלה הצוואר הגבוה והארוך של הכלי, שם הם מתחילים להתקרר. בזמן שהם מתקררים, האדים נאספים ומתעבים בחזרה לנוזל.

הנוזל המתקבל בחלק הזה של התהליך הוא וויסקי חדש וטרי! השלב האחרון בתהליך הוא יישון הוויסקי. לרוב הוויסקי נשמר בחביות עץ אלון לפרק זמן של שלוש שנים ומעלה. תהליך יישון זה מפתח את טעמי הוויסקי, כמו גם נותן לו את צבעו.

עכשיו כשאתם יודעים איך מכינים וויסקי, בואו לבחור את הוויסקי האהוב עליכם! לחיים!

מוזמנים לבקר בחנות שלנו המצוידת במגוון מדהים של יינות, בירות ומשקאות חריפים, עם מיטב המותגים מכל חלקי העולם, כולל מבחר פנטסטי של מוצרים תוצרת ישראלית. בואו למצוא את המשקה המושלם עבורכם.

חנות משקאות
מגוון רחב של יינות ואלכוהול

עוד מתוך הבלוג שלנו

קהל היעד שלכם אוהב יין טוב, וברגע שיגיע אליכם הוא יגלה טעמים מופלאים וארומה משכרת. השאלה החשובה היא איך בכלל מגיעים אל הקהל הזה, כדי שידע שאתם קיימים, וגם יגיע לבקר.  על התשובה הזו
אתם בטח מכירים את הרגע הזה, בסוף היום, כשאתם נהנים מארוחה טובה או שיחה נעימה עם אדם קרוב. שם, ממש לידכם, ניצבת כוס היין עם המשקה המשובח שמשלים את התמונה, והופך את הערב למושלם
הטמפרטורות עולות, שמיכת הפוך כבר מזמן בבוידעם, וזה בדיוק הזמן לצאת להתרענן. לכבוד הקיץ שמגיע הכנו לכם חמישה בילויים מושלמים לעונה החמה, ואל דאגה, חשבנו גם על פתרונות מנצחים שיעזרו לכם להתמודד עם החום

כבר חגגת 18?

רגע לפני כל הכיף תאשר/י שאת/ה מעל גיל 18

דילוג לתוכן