לוגו דון אנטון

12 משחקי שתיה שישברו לכם את הקרח!

אם יש משהו שאנחנו אוהבים באמת, חוץ מאלכוהול טוב כמובן, זה משחקי שתייה. משחק שתייה הוא דרך מצוינת וסופר מרעננת להוסיף טאץ’ שובב ומשעשע לערב של בילוי עם חברים ו”לשבור את הקרח” במפגש עם אנשים חדשים. בשורות הבאות נציג לכם כמה רעיונות שווים במיוחד למשחקי שתיה פופולריים שישדרגו את הבילוי שלכם בענק. 

מצעד משחקי השתיה השווים ביותר לשנת 2023

צמאים לקצת אקשן במפגשים עם החבר’ה? מארגנים ערב עם כמה קבוצות של חברים שעדיין לא מכירים אחד את השני ומחפשים דרכים מקוריות ומהנות לשבור את הקרח? אל דאגה – אנחנו כאן כדי לסגור לכם גם את הפינה הזו, עם כמה רעיונות שווים במיוחד למשחקי שתייה שיהפכו את המסיבה שלכם לאירוע בלתי נשכח, שכולם ידברו עליו עוד הרבה מאוד זמן. חושבים שאתם מוכנים לכל הכיף הזה? יאללה, בואו נתחיל!

משחקי השתיה 1 - 12 משחקי שתיה שישברו לכם את הקרח!
12 משחקי שתיה שישברו לכם את הקרח! 12 אם יש משהו שאנחנו אוהבים באמת, חוץ מאלכוהול טוב כמובן, זה משחקי שתייה. משחק שתייה הוא דרך מצוינת וסופר מרעננת להוסיף טאץ' שובב ומשעשע לערב של בילוי עם חברים ו"לשבור את הקרח" במפגש עם אנשים חדשים. בשורות הבאות נציג לכם כמה רעיונות שווים במיוחד למשחקי שתיה פופולריים שישדרגו את הבילוי שלכם בענק. 

גב אל גב

איך זה עובד? שני אנשים בקבוצה עומדים גב אל גב, עם משקאות ביד. שאר חברי הקבוצה שואלים אותם שאלה בנוסח של “מי מכם הכי…” ומי מהשניים שחושב שהשאלה הכי רלוונטית לגביו, צריך לשתות. למשל, “למי מכם יש את הסיכוי הכי גבוה להפוך למילארדר?”. אם אחד מהשניים שותה, עוברים לשאול אותם את השאלה הבאה. אם שניהם שותים, שניהם צריכים לשתות שוב. אם אף אחד מהם לא שותה, גם אז שניהם צריכים לשתות.

10 אגורות

מדובר במשחק שתיה קלאסי שמקורו בברים אמריקאיים, עם כללים סופר פשוטים (כיאה למשחק שמיועד לשיכורים). מה עושים? כל משתתף מנסה בתורו להקפיץ מטבע של 10 אגורות מהשולחן לתוך כוס נמוכה. מי שמפספס את הכוס, מעביר את המטבע לאדם הבא, ומי שמצליח לקלוע עם המטבע לתוך הכוס יכול לבחור מי מבין יתר המשתתפים צריך לשתות. הצלחתם לקלוע לתוך הכוס שלוש פעמים ברציפות? כל הכבוד לכם! אתם רשאים להמציא כלל חדש למשחק. לחיים!

בולשיט

אם יש לכם קיבולת גבוהה לאלכוהול ואתם מסוגלים לבלף גם אחרי ששתיתם, זה בדיוק המשחק עבורכם. מדובר במשחק בסגנון רולטה שבו מסדרים על השולחן כמה כוסות של שוטים, וממלאים את חלקן באלכוהול נקי (גם וודקה וגם ערק יעבדו פה מצוין) ואת היתר במים. לאחר מכן כל שחקן צריך לבחור את אחד השוטים ולשתות אותו, ולהגיד “מממ, מים!” בקול הכי משכנע שלו. אם אתם חושבים שאותו משתתף מבלף ולא מדובר בשוט של מים אלא באלכוהול, זה הזמן לחשוף אותו ולהגיד “בולשיט” (מעדיפים את זה בעברית? גם “חרטא” עובד!). צדקתם? אותו משתתף יצטרך לשתות עוד שוט! טעיתם? השוט הבא הוא עליכם. זה אולי נשמע לכם טריוויאלי כרגע, אבל סמכו עלינו – ככל שתורידו יותר שוטים של אלכוהול נקי, כך המשחק ילך ויהפוך מאתגר (ומשעשע) הרבה יותר. 

סלבס

משחק שתיה נוסף ששווה מאוד להוסיף לרפרטואר משחקי השתייה שלכם, הוא ‘סלבס’. מדובר במשחק שכשמו כן הוא – מבוסס על ההיכרות שלכם עם שמות של מפורסמים. כדי להתחיל, שחקן אחד אומר את שמו של מישהו מפורסם, ואז האדם הבא צריך לומר את שמו של מישהו אחר מפורסם שהשם שלו או שלה, מתחיל באות הראשונה של שם המשפחה של המפורסם הקודם. מבולבלים? קבלו דוגמא: אם אחד המשתתפים במשחק אומר את השם “טיילור סוויפט”, תוכלו להמשיך עם השם “סת’ רוגן”, והמשתתף הבא בתור יוכל להגיד את השם “ריס ווית’רספון”. משתתף שלא יצליח  לחשוב באופן מיידי על שם של אישיות מפורסמת שמתחיל באות של שם המשפחה של הסלב הקודם, יצטרך לשתות בזמן שהוא חושב על זה.

ביר פונג

Beer pong - 12 משחקי שתיה שישברו לכם את הקרח!
12 משחקי שתיה שישברו לכם את הקרח! 13 אם יש משהו שאנחנו אוהבים באמת, חוץ מאלכוהול טוב כמובן, זה משחקי שתייה. משחק שתייה הוא דרך מצוינת וסופר מרעננת להוסיף טאץ' שובב ומשעשע לערב של בילוי עם חברים ו"לשבור את הקרח" במפגש עם אנשים חדשים. בשורות הבאות נציג לכם כמה רעיונות שווים במיוחד למשחקי שתיה פופולריים שישדרגו את הבילוי שלכם בענק. 

הנה דוגמא לעוד משחק שתייה קלאסי שלא באמת צריך להציג, כי בטח נתקלתם בו המון פעמים בסרטים וסדרות אמריקאיות, אבל לטובת אלו מביניכם שלא מכירים, הנה הכללים הבסיסיים: יוצרים צורה של משולש עם 6 כוסות חצי מלאות בכל משקה אלכוהולי לבחירתכם. נכון, אמנם קוראים לזה “ביר פונג” (Beer Pong) אבל גם וודקה, ג’ין, טקילה, יין, או כל משקה אחר יעבדו לטובת העניין, אז מי אנחנו שנתקטנן? בקצוות מנוגדים של השולחן, ממקמים שני משולשים כאלו שכל אחד בנוי משישיית כוסות מלאות למחצה, במבנה של 3-2-1 (שורה ראשונה עם 3 כוסות, מתחתיה שורה נוספת של 2 כוסות ומתחתיה עוד כוס אחת), ולאחר מכן מחלקים את המשתתפים לשתי קבוצות, שכל אחת מהן מתמקמת בקצה אחר של השולחן. הקבוצות מתחרות זו בזו “ראש בראש”, כך שכל משתתף בקבוצה מנסה לקלוע בתורו כדור פינג פונג לתוך אחת מהכוסות של הקבוצה היריבה. הכדור פגע? מי שקלע שותה את תכולת הכוס ומפנה אותה מהשולחן. הקבוצה שהתרוקנו הכוסות שלה קודם היא הקבוצה המפסידה במשחק.

שישיות או לא להיות

כדי לשחק בשישיות תזדקקו לקוביה ושש כוסות שונות בגדלים שונים, החל מכוסות שוט ועד למאג בירה ענקי – בסדר עולה. כל כוס משויכת לספרה אחרת על הקוביה וכל שחקן זורק את הקוביה בתורו, ואז צריך לשתות את תכולת הכוס המשויכת למספר שיצא לו.
הטיפ שלנו: בכוסות הגדולות כדאי לערבב את האלכוהול עם משקה קל, אחרת המשחק יגמר מהר מכפי שתכננתם. מניסיון אנחנו אומרים…

טיטניק

קחו כוס גדולה, מלאו אותה בבירה, יין או כל משקה אלכוהולי אחר שאתם אוהבים, והניחו אותה במרכז השולחן. לאחר מכן קחו כוסית שוט ריקה והניחו אותה בתוך הכוס הגדולה כך שתצוף. איך משחקים? כל שחקן מוזג בתורו כמות קטנה מהמשקה שלו לתוך כוס השוט. מי שגורם לשוט לשקוע (לכן קוראים לזה ‘טיטניק’ – ראיתם מה עשינו כאן?), צריך לשתות את כל תכולת הכוס הגדולה.

מעולם לא

את המשחק הזה בטח פגשתם בשלב כזה או אחר בחייכם, בשמות שונים. במסיבות רווקות הוא מככב בדרך כלל בשם ‘Never’ וזו אחלה דרך לגלות הרבה פרטים עסיסיים (ובחלק מהמקרים אולי יותר מדי) על אנשים שאתם מכירים (או בדיוק פגשתם) בתוך פרק זמן קצר. עבור אלו מכם שלא בהכרח מכירים את כללי המשחק, זה בעצם פשוט מאוד: כל משתתף מתחיל משפט במילים “מעולם לא…” ואז אומר משהו שמעולם לא עשה, וכל מי שעשה את זה, צריך ללגום משקה. לרוב אנשים בדרך כלל מתחילים מעובדות בסיסיות כמו “מעולם לא הייתי בסיישל” או “מעולם לא טעמתי שרימפס”, אבל אתם יכולים להיות בטוחים שאחרי כמה סיבובים של המשחק מתחילים לצוף הדברים היותר מעניינים, אינטימיים וג’וסיים – או כמו שאומרים אצלנו: “נכנס יין – יצא סוד”…

דילר קילר

יושבים במעגל עם חפיסת קלפים, כשהקלפים פונים כלפי מטה. כל משתתף בתורו מקבל את תפקיד הדילר, ומחזיק בחפיסת הקלפים בידיו. הדילר הופך קלף אחד עם הפנים כלפי מעלה, ומקריא מהו הקלף לקבוצה. לדוגמא: שבע לב אדום. לאחר מכן, האדם שיושב משמאל לדילר צריך לנחש האם הקלף הבא שישלף יהיה גבוה או נמוך יותר (במקרה של הדוגמא שלנו – קלף גבוה יותר יהיה קלף של נסיך, מלכה, מלך או אס).

אם הניחוש הצליח, הדילר שותה, ואז הופך קלף נוסף מהחפיסה. האדם הבא משמאל צריך לנחש אם הבא אחריו יהיה גבוה או נמוך יותר. המשחק ממשיך כשהדילר שותה בכל פעם שמישהו מנחש נכון – עד שמישהו טועה, ואז האדם שמשמאלו הופך לדילר.

אמת או שתייה

את הוריאציה הזו ל”אמת או חובה”, המשחק המוכר והידוע לשמצה ממסיבות הכיתה בחטיבת הביניים, כולם מכירים ואוהבים. הכללים ממש פשוטים: יושבים במעגל ומסובבים בקבוק במרכזו. מי שתחתית הבקבוק נעצרת מולו שואל את מי שהפקק עצר מולו שאלה (ורצוי מביכה!). מי שמסרב לענות את האמת – שותה.

מי שצוחק שותה

אם ניסיתם אי פעם להתאפק שלא לצחוק כשאתם קצת שתויים, אתם בטח כבר יודעים שזה רק הופך את הדברים למצחיקים פי כמה וכמה. המשחק הבא בנוי בדיוק על הקונספט הזה. המשתתפים כותבים משפטים מצחיקים על פתקים, מקפלים אותם ומערבבים אותם. מניחים את ערימת הפתקים במרכז השולחן או המעגל, וכל משתתף בתורו פותח פתק וקורא אותו בקול, בניסיון לשמור על הבעה רצינית. לא הצלחתם להתאפק ונפלט לכם צחקוק? ניחשתם נכון, הגיע הזמן לשתות!

המלך אמר

אם אתם מארחים חברים ומיציתם לגמרי כל משחק שתייה אפשרי, המשחק הבא תפור עליכם. הרעיון די פשוט: המארחים מגדירים בתחילת הערב כמה כללים לבחירתם ומודיעים על כך לכל המוזמנים. מי שעובר על אחד הכללים – שותה, כמובן. כן, זה כולל גם אתכם.

הנה כמה דוגמאות לכללים שקל לעבור עליהם מבלי לשים לב. המלך אמר:

  • לא לקלל.
  • לא להצביע.
  • לא להניח את הכוס שלכם על השולחן.
  • לא לקרוא לאנשים בשמם הפרטי.
  • לא להגיד את המילה “לא”.

חושבים שאתם יכולים לעשות את זה? המלך אמר בהצלחה!

מלחמה

הנה דוגמא למשחק שתייה סופר פשוט לכאורה, אבל כזה שהוא גם אחד הכיפיים ביותר. כדי לשחק נשתמש בחפיסה של 52 קלפים מעורבבים ונחלק אותם שווה בשווה בין כל מי שמשתתפים.

הדילר מתחיל את המשחק על ידי שליפה של קלף עם הפנים כלפי מעלה והנחתו במרכז השולחן. לאחר מכן, הדילר צריך לבחור באחד המשתתפים ולהגיד לו לשתות. על השחקן הנבחר לשתות מספר משקאות השווה למספר שעל הקלף שהדילר שלף. כך למשל, קלף עם הספרה 3 פירושו שהשחקן הנבחר יצטרך לשתות 3 משקאות. כמובן, עם הקלפים הגבוהים יותר (נסיך, מלכה, מלך, אס), זה כבר נעשה מאתגר בהרבה. 

עם זאת, אם השחקן הנבחר יכול לשחק קלף תואם, הוא יכול להעביר את חובת השתיה למישהו אחר. לכן, אם הדילר שולף קלף של 4 ולשחקן הנבחר יש גם 4, הוא יכול להשתמש בו ולבחור שחקן אחר שישתה ארבעה משקאות במקומו. 

לעומת זאת, אם לשחקן הנבחר אין קלף תואם, מותר לו לבקש עזרה מהשחקנים האחרים במשחק. אם למישהו אחר יש קלף תואם, הוא יכול להשתמש בו ולבחור מישהו אחר שישתה. אם אף אחד לא מציע לעזור, השחקן המקורי שנבחר על ידי הדילר חייב לשתות.

לאחר מכן, השחקן ששתה ישחק את הקלף הבא, והמשחק ימשיך עד שכל הקלפים נשלפו. 52 קלפים זה די הרבה, אז שתו ושחקו באחריות!

בשורה התחתונה

אהבתם את הרעיונות שהצגנו כאן למשחקי שתייה והתחלתם כבר לתכנן את ערב ההוללות הבא שלכם עם החבר’ה? מעולה! רק בקשה קטנה מאיתנו – דאגו מראש להתארגן על נהג תורן, כדי שתוכלו ליהנות כמו שצריך מכל הפאן – ללא השלכות מצערות. תבלו!

ועכשיו – לחצו כאן כדי להצטייד באלכוהול משובח שילווה את הערב הבלתי נשכח!

מוזמנים לבקר בחנות שלנו המצוידת במגוון מדהים של יינות, בירות ומשקאות חריפים, עם מיטב המותגים מכל חלקי העולם, כולל מבחר פנטסטי של מוצרים תוצרת ישראלית. בואו למצוא את המשקה המושלם עבורכם.

חנות משקאות
מגוון רחב של יינות ואלכוהול

עוד מתוך הבלוג שלנו

כשהטמפרטורות שוברות שיאים והשמש מסרבת לנוח, זה בדיוק הזמן להכין קוקטייל קריר ומרענן. הוא צבעוני, הוא מצנן והוא מתאים גם לאירועים עם חברים וגם לשעת אחר הצהריים בחצר.  אז איך מכינים את הקוקטייל המושלם?
קהל היעד שלכם אוהב יין טוב, וברגע שיגיע אליכם הוא יגלה טעמים מופלאים וארומה משכרת. השאלה החשובה היא איך בכלל מגיעים אל הקהל הזה, כדי שידע שאתם קיימים, וגם יגיע לבקר.  על התשובה הזו
אתם בטח מכירים את הרגע הזה, בסוף היום, כשאתם נהנים מארוחה טובה או שיחה נעימה עם אדם קרוב. שם, ממש לידכם, ניצבת כוס היין עם המשקה המשובח שמשלים את התמונה, והופך את הערב למושלם

כבר חגגת 18?

רגע לפני כל הכיף תאשר/י שאת/ה מעל גיל 18

דילוג לתוכן